PUT

Wie zijn de mannen die we vaag registreren als we ’s ochtends naar ons werk fietsen? De mannen die liters koffie wegklokken in een keet vol posters van naakte vrouwen? De mensen die de huizen bouwen waarin wij wonen?

We volgen de pauzerituelen van drie bouwvakkers in en rondom hun bouwkeet. Opwarmmaaltijden met boerenkool, gesprekken over cementmolens of vakantieplannen en een radio die non-stop hitjes van Tino Martin speelt. Tot op een dag een toevallige voorbijganger op de deur van de bouwkeet klopt. De buitenwereld komt als een wervelwind de keet binnen en de bouwvakkers worden gedwongen zich tot hun eigen clichés te verhouden.

Wat doet de blik van een buitenstaander met deze bouwvakkers? En in hoeverre bepaalt je beroep wie je bent?

Tenue Continu bestaat uit Niels van Heijningen, Luna Joosten, Emile Rogissart, Pien Trieling en Dagmar Ketelaers. Ze vormen een collectief dat beeldend theater op locatie maakt. In hun werk verdiepen ze zich telkens in een onderbelichte beroepsgroep, waarmee ze hopen een brug te slaan tussen verschillende groepen in de samenleving. Eerder maakten ze de voorstelling Ik had toch iets meer verwacht van een aardbeving voor Winterkaravaan, over brandweerlieden.
Concept & spel | Dagmar Ketelaers
Emile Rogissart
Niels van Heijningen
Pien Trieling
Concept & regie | Luna Joosten
Coproductie | Karavaan Festival
Fotografie | Moon Saris
Partners | Marcel Trieling Bouwbedrijf
Bouwmensen
Kesselaar & Zn
Bouwcentrum Filippo Beverwijk
Timmerfabriek Duiveman
Met dank aan Janivo Stichting, Alkmaar Maakt Het, BPD & Alkmaars Kanaal
Recensie Theaterkrant | “De dialogen zijn sterk; het lompe taalgebruik en de weinig diepgaande gesprekjes zorgen voor luid gelach in het publiek. Met soms enigszins absurdistische invalshoeken, beeldend fysiek spel en een leuke speling met geluid is Put een genot om naar te kijken.”
Als je benieuwd bent naar de registratie van voorstelling neem contact met me op.
2024-06-05T18:10:52+02:00
Ga naar de bovenkant