Niels van Heijningen

Ik ben ter wereld gekomen op een dinsdag ochtend 9 over 9 op 9 februari 1999. Opgegroeid in een klein dorpje genaamd Honselersdijk, ergens in de buurt van het bos, de zee en de hoek van Holland.
Vanaf jonge leeftijd heb ik de ambitie gehad om van theater mijn vak te maken. Zo speelde ik op 10 jarige leeftijd bij theatergezelschap Dario Fo in verschillende opera’s en producties. Toen ik besloot om in de ‘grote’ stad naar school te gaan kwam ik terecht in de Theaterklas, een samenwerking tussen Dalton Den Haag en RABARBER; vijf jaar lang één dag in de week lessen in theater, zang en dans. Tijdens deze periode zijn er verschillende producties op RABARBER geweest waarin ik gespeeld heb.
Ik maakte fulltime kennis met theater wanneer ik op Theaterschool Utrecht de vooropleiding volgde. Na een jaar vol workshops en nieuwe inzichten werd ik aangenomen op de Mime-opleiding op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Een opleiding tot fysiek acteur met een grote focus op maken en eigenzinnigheid. Sinds augustus 2021 mag ik mezelf afgestudeerd noemen.
Tijdens mijn theaterleven heb ik onder andere samengewerkt met Abdel Daoudi, Fabian Santerciel de la Quintana, Francesca Lazzeri, Schweigman&, Johannes Bellinkx, Luna Joosten, Malou Gorter, Roeland Hofman, Stephen Liebman, Studio Danish Blue, Tamar Blom, Theater in Feite en Ulrike Quade Company. Ook heb ik veel eigen werk gemaakt ook i.s.m. Aleksej Ovsiannikov, Sarah Ringoet en Tom de Ronde.

Extra foto’s