Niels van Heijningen

Ik ben geboren op een dinsdag ochtend 9 over 9 op 9 februari 1999. Opgegroeid in een klein dorpje genaamd Honselersdijk, ergens in de buurt van het bos, de zee en de hoek van Holland.
Vanaf jonge leeftijd heb ik de ambitie gehad om het theater in te gaan. Zo speelde ik op 10 jarige leeftijd bij Dario Fo in verschillende opera’s en voorstellingen. Deze fantasie dreigde een droom  te worden wanneer ik naar de ‘grote’ stad besloot te gaan. Hier ging ik naar de Theaterklas, een samenwerking tussen Dalton Den Haag en RABARBER, vijf jaar lang één dag in de week bezig met theater, zang en dans. Tijdens deze periode zijn er verschillende producties op RABARBER geweest waarin ik gespeeld heb. Mijn middelbare school heb ik afgerond met een afstudeer solo.
De theaterdroom werd pas echt werkelijkheid wanneer ik via de UCK vooropleiding doorgroeide naar de Mime-opleiding op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Een opleiding tot fysiek acteur met een grote focus op maken en eigenzinnigheid. Waar ik mij nu in mijn afstudeer jaar bevind.
Tijdens de Mime-opleiding heb ik onder andere samengewerkt met Malou Gorter, Stephen Liebman, Studio Danish Blue, Ulrike Quade Company, Tamar Blom, Johannes Bellinkx, Francesca Lazzeri en Schweigman&. Ook heb ik veel eigen werk gemaakt.

Extra foto’s