Niels van Heijningen

Ter wereld gekomen op een dinsdag ochtend 9 over 9 op 9 februari 1999. Opgegroeid in Honselersdijk, een klein dorpje ergens in de buurt van het bos, de zee en de hoek van Holland.
Al op jonge leeftijd wilde ik van theater mijn vak maken. Zo speelde ik op 10 jarige leeftijd bij theatergezelschap Dario Fo in verschillende opera’s en producties. Ik besloot in de ‘grote’ stad naar de Theaterklas te gaan, een samenwerking tussen Dalton Den Haag en RABARBER; vijf jaar lang één dag in de week lessen in theater, zang en dans. Tijdens deze periode heb ik in verschillende RABARBER producties gespeeld.
Ik maakte fulltime kennis met theater tijdens de vooropleiding op Theaterschool Utrecht. Na een jaar vol lessen en nieuwe inzichten werd ik aangenomen op de Mime-opleiding op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Een opleiding tot fysiek acteur met een grote focus op maken en eigenzinnigheid. Sinds augustus 2021 ben ik afgestudeerd.
Tijdens mijn theaterleven heb ik o.a. gespeeld/samengewerkt voor/met Abdel Daoudi, Chafik Benhmidouch, Annemijn Rijk (Body of Art), Charles Pas, Fabian Santerciel de la Quintana, Francesca Lazzeri, Schweigman&, Johannes Bellinkx, Luna Joosten, Malou Gorter, Mees Vervuurt, Reinout Bongers, Roeland Hofman, Simon Stone, Stephen Liebman, Studio Danish Blue, Tamar Blom, Theater in Feite, Tonje Langeveld, Unieke Zaken, Ulrike Quade Company en Xander Straat. Ook heb ik eigen werk gemaakt i.s.m. Aleksej Ovsiannikov, Merette van Hijfte, Sarah Ringoet, Tine Tabak en Tom de Ronde.